نیشابور 26 فروردین ماه 1390
سیزدهمین سفر علمی ـ فرهنگی فرهنگسرا روز جمعه 26 فروردین ماه 1390 همزمان با بزرگداشت یادروز عطار نیشابوری به مقصد شهرستان نیشابور انجام شد. این سفر در ادامهی سفر تاجیکستان و در واقع به پیشنهاد گروه همسفران صورت گرفت تا بهانهای باشد برای مروری بر سفر تاجیکستان که البته گروه زیادی از پیوستگان فرهنگسرا نیز در این سفر با ما همراه شدند.
در این سفر علمی ـ فرهنگی یک روزه که با حضور 85 نفر از استادان، پزشکان و اعضای فرهنگسرا انجام شد از اماکن تاریخی و فرهنگی این شهر بازدید به عمل آمد.
همسفران ابتدا در مسیر راه نیشابور از رباط فخر داوود بازدید کردند و از توضیحات جناب آقای دکتر دانشدوست پیرامون این سازه ی تاریخی بهرهمند شدند و پس از صرف صبحانه به سمت درّه ی ییلاقی بوژان حرکت کردند.
روستاي بوژان از توابع بخش مرکزي شهرستان نيشابور، در 13 کيلومتري شمال شرقي این شهر و 120 کيلومتري مشهد قرار گرفته و دارای آب و هواي معتدل کوهستاني، با زمستانهاي سرد و تابستانهاي معتدل است.
ارتفاعات بلند، باغات سرسبز، آبشار، حواشي رودخانه و بافت مسکوني پلکاني، روستاي بوژان را به يکي از مراکز مهم گردشگري شهرستان نيشابور تبديل کرده است.
همسفران در ادامه دیدار از کاوشهای باستان شناسی شادیاخ و توضیحات دکتر گاراژیان باستانشناس دانشکدهی هنر نیشابور برخوردار شدند.
پس از آن گروه فرهنگسرا جهت ادای احترام به شاعر و عارف نامی ایران فریدالدین ابوحامد محمد عطار نیشابوری که همه ساله در 25 فروردین ماه نیز مراسمی پرشکوه در آرامگاه او برگزار میشود، حضور به هم رساندند. در آرامگاه عطار دکتر محمدجعفر یاحقی، مدیرعامل فرهنگسرای فردوسی، پیرامون عطار و اندیشههای عرفانی وی توضیحات بیان کردند و در پایان اشعاری در ستایش مقام عطار توسط جناب آقای دکتر حدادی ابیانه قراءت گردید.
قراءت فاتحهای بر آرامگاه روانشاد پرویز مشکاتیان استاد سنتور و موسیقی اصیل ایرانی با حضور خانواده ی محترم ایشان برنامهای دیگری بود که در این سفر عملی گردید.
همسفران پس از صرف ناهار در دانشکدهی هنر نیشابور طبق برنامهی قبلی عازم دهکده ی زیبا چوبین شدند.
دهکده چوبین نام محلی است که در یکی از روستاهای نیشابور به نام محمدآباد آقازاده در استان خراسان رضوی واقع در شمال شرقی ایران ساخته شده است. این دهکده ی چوبی کم نمونه و بی همتا در ایران بهوسیله مهندس مجتهدی ساخته شده و یکی از دیدنیها و تفرجگاههای نیشابور به شمار می رود.
نام «دهکده چوبین» برخاسته از ویژگی منحصر به فرد سازههای آن در استفاده کامل از چوب و بکارگیری روشی نوین در ساخت بناهای آن که برخاسته از پیشینه تاریخی ـ فرهنگی و متناسب با امکانات و قابلیتهای اقلیمی و جغرافیایی منطقه است، میباشد. دیدنیهای این دهکده شامل مسجد چوبی، موزه و کتابخانه، رستوران، فروشگاه و نانوایی، آلاچیق، سوئیتها، فضای سبز و اکوسیستم زیبای آن در یک محیط طبیعی است.
در پایان، همسفران جهت ادای احترام در آرامگاه حکیم عمر خیام نیشابوری حضور یافته و به توضیحات جناب آقای دکتر دانشدوست پیرامون معماری این آرامگاه و ذکر خاطره ای از آرامگاه فیتز جرالد توسط مدیر عامل فرهنگسرا (جناب آقای دکر یاحقی) گوش فرا دادند. پایان بخش این سفر خاطره انگیز قراءت اشعاری توسط استاد باقرزاده، دکتر حدادی، آقای آرمین، خانم آورزمانی و خانم رضازاده بود.